Pizza grunddeg
- 4-6 st
- 40 min
- 1 tim 20 min
En lättgjord pizzadeg man kan toppa med det man tycker är gott.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet, ca 25 °C.
-
2
Tillsätt resterande ingredienser och bearbeta till en smidig deg, 12 min i maskin (2 minuter sakta och 10 minuter snabbt eller ca 15 min för hand).
-
3
Låt degen vila i 30 minuter övertäckt.
-
4
Kavla ut ganska tunt (1-2 mm) på mjölat bord, gör 4 stora pizzor eller 6 mindre och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
-
5
Sätt ugnen på 250 °C.
-
6
Lägg på valfri topping och grädda direkt i mitten av ugnen i ca 9-10 minuter, tiden kan variera något beroende på storlek på pizzan.
- Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) vatten
- 15 g (1 msk) matolja
- 12 g (2 tsk) salt
- 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special, för en fylligare smak, byt ut 3,5 dl vetemjöl special mot speltmjöl eller durumvetemjöl.
Topping
- efter tycke och smak