Pizza Biancobambini
- 15-20 st
- 45 min
- 2 tim 5 min
Liten vit pizza utan tomatsås, istället en topping som är baserad på creme fraiche och ost. Passar att serveras på kvällskvisten efter en dag ute i solen. Gör degplattorna i förväg och lägg i frysen, så är det bara att ta fram tina, jäsa och garnera när andan faller på. Smidigt & enkelt!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet, ca 25 °C.
-
2
Arbeta samman alla ingredienser utom saltet.
-
3
Arbeta degen i 10 minuter tillsätt salt och kör ytterligare 5 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Degen ska vara elastisk och seg.
-
4
Låt degen vila 1 timme, dela degen i 20 delar.
-
5
Kavla ut ovala plattor ca 1 cm tjocka, lägg på bakplåtspapper. (Nu kan du frysa plattorna om du vill grädda pizzorna vid ett senare tillfälle.)
-
6
Stryk upp med creme fraiche salta, peppra, strö på hackad lök, ost och färska örter. Låt jäsa i 30 minuter.
-
7
Sätt ugnen på 250°C, gärna med baksten eller en plåt.
-
8
Sätt in pizzorna i ugnen och sänk sedan efter ett par minuter till 230 °C.
-
9
Grädda i ca 15 minuter, tag ut och lägg på galler. Servera!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) vatten
- 150 g (ca 2,5 dl) durumvetemjöl
- 100 g (ca 2 dl) grahamsmjöl
- 1 g (ca 2 tsk) oregano
- 90 g (ca 1 dl) olivolja
- 450 g (ca 9 dl) vetemjöl special
- 17 g (ca 1 msk) salt
Topping
- crème fraiche
- mozzarella, riven
- lök, hackad
- örter, färska blandade