Pinnbröd
- ca 12 st
- 30 min
- 1 tim 15 min
Pinnbröd är trevligt att göra i skogen. Degen kan enkelt tas med i en påse. Om den får jäsa en stund extra gör ingenting. Även trevligt att stå runt grillen och tvinna deg runt pinnar för att baka över glödande kol.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Rör ut jästen i vattnet, ca 25 °C, i en bunke. Tillsätt honung och mjöl, arbeta ihop.
-
2
Tillsätt salt och knåda väl i cirka 5 minuter till en slät deg. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
-
3
Dela degen i tolv bitar. Rulla till längder och tvinna runt pinnar. Grilla runt om på indirekt värme i cirka 5 minuter, tills de har fått fin färg och är genombakade.
Tips!
Smaksätt degen med riven ost.
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för matbröd, färsk
- 200 g (2 dl) vatten
- 8 g (1 tsk) honung
- 300 g (5 dl) vetemjöl
- 5 g (1 tsk) salt
Grillning
- 12 långa pinnar