• Pestofrallor
  • Läsarrecept

    Pestofrallor

    • 25 min
    • 1 tim 25 min

    Pestofrallor med riven ost.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.31/5

    441 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda ner jäst och vatten, 20 °C, i en bunke och rör om. Tillsätt resterande ingredienser och låt jäsa i 30 minuter.

    • 2

      Dela upp degen och rulla till lagom stora bullar. Låt sedan jäsa i ytterligare 30 minuter.

    • 3

      Pensla bullarna med ägg och strö över den rivna osten. Låt sedan grädda i ugnen på 250 °C i ca 10 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 200 g (2 dl) vatten
    • 23 g (2 msk) olja
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 50 g (1 st) ägg
    • 600 g (ca 5 dl) mjöl
    • 2 msk pesto
    • 12 g (2 msk) havregryn

    Pensling

    • ägg, uppvispat 

    Garnering

    • ost, riven 

    Liknande recept