• Ljust matbröd med solros och linfrön
  • Läsarrecept

    Ljust matbröd med solros och linfrön

    • 2 limpor
    • 2 tim 30 min
    • 3 tim

    Matbröd med solros- och linfrön.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.11/5

    453 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med lite av vattnet.

    • 2

      Tillsätt resten av samtliga ingredienser och kör i maskin ca 15 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt jäsa ca 1 timme.

    • 3

      Baka ut degen och dela upp den i två limpor. Låt sedan jäsa i ytterligare 1 timme.

    • 4

      Grädda i ugnen på 200 °C ca 40 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    •  1000 g (10 dl) vatten, ljummet
    • 70 g (0,5 dl) sirap
    • 75 g (1 dl) solrosfrön
    • 70 g (1 dl) linfrön
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 300 g (ca 5 dl) grahamsmjöl
    • 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special

    Liknande recept