Pestobaguetter
- 4 st
- 30 min
- 2 tim 20 min
Goda baguetter som kan varieras efter både smak och tillfälle. Hitta din favorittopping och testa dig fram. Dela upp degen i mindre portionsbaguetter och riv över lite extra ost innan du gräddar, så har du ett perfekt mellanmål eller picknickbröd.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet och surdegen.
-
2
Arbeta samman alla ingredienser, förutom pest och salt.
-
3
Arbeta degen i 10 minuter tillsätt salt och kör ytterligare 5 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Degen ska vara elastisk och seg.
-
4
Låt degen vila 1 timme.
-
5
Dela upp degen i 4 och forma långa baguetter med spetsig ände.
-
6
Vecka bakplåtspapper till fickor så att det blir som rännor och låt brödet jäsa upp. Snitta utmed hela baguetten, och lägg pesto i skåran, strö på med sesamfrön och havssalt. Låt bröden jäsa ytterligare 30-40 minuter.
-
7
Sätt ugnen på 250 °C, gärna med baksten eller en plåt.
-
8
Sätt in bröden och sänk sedan efter ett par minuter till 230 °C.
-
9
Grädda i ca 15-20 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 500 g (ca 5 dl) vatten, kallt
- 250 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
- 3 msk örter, färska blandade
- 450 g (ca 9 dl) vetemjöl
- 20 g(ca 1 msk) havssalt
- 1 dl pesto med parmesan