• Pepparkakstopping
  • Pepparkakstopping

    • ca 25 st
    • 15 min
    • 15 min

    En jättegod topping med pepparkakskryddor och färskost som passar perfekt att dekorera dina bullar med. Vill man ha mindre julig smak tar man bara bort kryddorna.

    4.67/5

    3 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Topping

      Blanda florsocker, citronsaft och smält smör.
      Tillsätt färskosten och kryddorna.
      Vispa allt till en luftig slät topping i ca 1-2 minuter.
      Toppa dina färdigbakade svala bullar och servera.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Bulldeg som passar bra till den fantastiska pepparkakstoppingen (recept).

    Topping

    • 300 g (3 dl) färskost
    • 100 g  (1 dl) smör, smält
    • 90 g (2,5 dl) florsocker, siktat
    • 5 g (1 tsk) citron, pressad
    • 3,5 g (1,5 tsk) kanel, malen
    • 1,5 g (0,5 tsk) kardemumma, malen
    • 2 g (1 tsk) nejlika, malen
    • 2,5 g (1 tsk) ingefära, malen

    Liknande recept