Pepparkakstopping
- ca 25 st
- 15 min
- 15 min
En jättegod topping med pepparkakskryddor och färskost som passar perfekt att dekorera dina bullar med. Vill man ha mindre julig smak tar man bara bort kryddorna.
Gör så här:
-
1
Topping
Blanda florsocker, citronsaft och smält smör.
Tillsätt färskosten och kryddorna.
Vispa allt till en luftig slät topping i ca 1-2 minuter.
Toppa dina färdigbakade svala bullar och servera.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Bulldeg som passar bra till den fantastiska pepparkakstoppingen (recept).
Topping
- 300 g (3 dl) färskost
- 100 g (1 dl) smör, smält
- 90 g (2,5 dl) florsocker, siktat
- 5 g (1 tsk) citron, pressad
- 3,5 g (1,5 tsk) kanel, malen
- 1,5 g (0,5 tsk) kardemumma, malen
- 2 g (1 tsk) nejlika, malen
- 2,5 g (1 tsk) ingefära, malen