Pannkaka med kokos och lime
- 4 portioner
- 30 min
- 1 tim 30 min
Har du en bit jäst över hemma i kylskåpet? Varför inte göra ljuvligt goda pannkakor med kokos och lime! En variant av blinier, d.v.s. ryska pannkakor, fast med vanligt vetemjöl, i en härligt söt version.
Gör så här:
-
1
Dela ägget i gula och vita.
-
2
Värm mjölken till 25 °C. Blanda jäst och mjölk i en bunke. Vispa ner mjöl, rivet limeskal , socker, äggula och salt. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
-
3
Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Grädda 8–12 plättar i smör i en stekpanna med riven kokos.
-
4
Skär ananasen i lagom stora munsbitar, servera pannkakorna med en kokos och en klick vanilj kesella.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (¼ pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 50 g (ca 1 st) ägg
- 100 g (ca 1 dl) mjölk, 3%
- 100 g (ca 1 dl) kokosmjölk
- ca 110 g (1 ¾ dl) vetemjöl
- 26 g (ca 2 msk) socker
- ½ lime, riven
- 6 g (ca 1 krm) salt
- smör, att steka i
Garnering
- 200 g (ca 2 dl) vanilj Kesella/kvarg eller lättvispad vaniljgrädde
- ananas, färsk
- kokos, riven och rostad