Müslibröd
- 25 min
- 2 tim
Bröd med müsli och sirap.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smält smör i en kastrull. Blanda i mjölk och müsli och koka upp blandningen till en gröt. Låt svalna till 20 °C.
-
2
Rör ut jästen i vatten till jästen har löst sig. Blanda i salt och sirap. Häll i jästvätskan i den avsvalnade gröten och rör om.
-
3
Blanda i lite mjöl i taget i grötmassan och arbeta degen ordentligt. Gör detta tills degen släpper från bunken. Låt jäsa i 1 timme.
-
4
Baka ut degen till små frallor. Låt dessa jäsa övertäckta i 40 minuter.
-
5
Grädda frallorna i ugnen i 250 °C i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 250 g (2,5 dl) mjölk
- 35 g (1 dl) müsli
- 50 g (0,5 dl) smör
- 250 g (2,5 dl) vatten
- 12 g (2 tsk) salt
- 40 g (2 msk) sirap
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl