
Müslibröd
25 min
2 tim
Bröd med müsli och sirap.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smält smör i en kastrull. Blanda i mjölk och müsli och koka upp blandningen till en gröt. Låt svalna till 20 °C.
-
2
Rör ut jästen i vatten till jästen har löst sig. Blanda i salt och sirap. Häll i jästvätskan i den avsvalnade gröten och rör om.
-
3
Blanda i lite mjöl i taget i grötmassan och arbeta degen ordentligt. Gör detta tills degen släpper från bunken. Låt jäsa i 1 timme.
-
4
Baka ut degen till små frallor. Låt dessa jäsa övertäckta i 40 minuter.
-
5
Grädda frallorna i ugnen i 250 °C i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 250 g (2,5 dl) mjölk
- 35 g (1 dl) müsli
- 50 g (0,5 dl) smör
- 250 g (2,5 dl) vatten
- 12 g (2 tsk) salt
- 40 g (2 msk) sirap
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl