Morotsfickor
- 16
- 35 min
- 2 tim
Saftiga morotsfickor.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula ett paket jäst i 20 °C vatten. Lös upp jästen fullständigt.
-
2
Tillsätt salt, krydda, olja, morötter och mjöl.
-
3
Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken 60 minuter. Sätt ugnen på 230 °C.
-
4
Lägg degen på ett mjölat bord, forma degen till en lång lev.
-
5
Kubba upp degen så att du har ca 16 st lika stora bitar, rulla runda.
-
6
Låt bullarna ligga 5 minuter, kavla ut dom så att de blir ca 15 cm i diameter.
-
7
Pensla ena halvan med olja och vik över så att det blir en halvmåne.
-
8
Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.
-
9
Snitta bröden och baka i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten
- 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special
- 13 g (1 msk) matolja
- 12 g (2 tsk) salt
- 200 g morötter, rivna