
Lussekatter med kvarg
ca 35
30 min
2 tim
Mumsiga lussekatter med kvarg, vilket gör bullarna saftigare.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Värm upp mjölken till, ca 25 °C.
-
2
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt den värmda mjölken och rör om tills jästen har löst sig.
-
3
Tillsätt salt, strösocker, kvarg, saffran, smör och mjölet. Kör degen långsamt i maskin under 5 minuter och därefter på medelhastighet i 3 minuter. Låt jäsa i ca 30 minuter.
-
4
Ta upp degen på mjölat bord och forma 35 st lussekatter och tryck ner russin. Placeras sedan lussekatterna på en plåt.
-
5
Ställ plåtarna i en avstängd ugn med endast lampan på och låt jäsa i ca 30 minuter, eller jäs i rumstemperatur täckta med bakduk i 45 minuter.
-
6
Sätt ugnen på 225 °C.
-
7
Grädda i mitten av ugnen i 5–7 minuter.
-
8
Pensla med vispat ägg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 1 g (2 pkt) saffran
- 500 g (5 dl ) mjölk
- 1020 g (ca 17 dl) vetemjöl
- 100 g smör, rumstempererat
- 250 g (2,5 dl) kvarg
- 150 g (1,7 dl) strösocker
- 3 g (0,5 tsk) salt
Pensling
- 1 st ägg, uppvispat
Garnering
- russin
