Läsarrecept
Ljust matbröd med solros och linfrön
- 2 limpor
- 2 tim 30 min
- 3 tim
Matbröd med solros- och linfrön.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med lite av vattnet.
-
2
Tillsätt resten av samtliga ingredienser och kör i maskin ca 15 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt jäsa ca 1 timme.
-
3
Baka ut degen och dela upp den i två limpor. Låt sedan jäsa i ytterligare 1 timme.
-
4
Grädda i ugnen på 200 °C ca 40 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 1000 g (10 dl) vatten, ljummet
- 70 g (0,5 dl) sirap
- 75 g (1 dl) solrosfrön
- 70 g (1 dl) linfrön
- 6 g (1 tsk) salt
- 300 g (ca 5 dl) grahamsmjöl
- 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special