
Läsarrecept
Ljust matbröd med solros och linfrön
2 limpor
2 tim 30 min
3 tim
Matbröd med solros- och linfrön.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en bunke och blanda ut med lite av vattnet.
-
2
Tillsätt resten av samtliga ingredienser och kör i maskin ca 15 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt jäsa ca 1 timme.
-
3
Baka ut degen och dela upp den i två limpor. Låt sedan jäsa i ytterligare 1 timme.
-
4
Grädda i ugnen på 200 °C ca 40 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 1000 g (10 dl) vatten, ljummet
- 70 g (0,5 dl) sirap
- 75 g (1 dl) solrosfrön
- 70 g (1 dl) linfrön
- 6 g (1 tsk) salt
- 300 g (ca 5 dl) grahamsmjöl
- 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special