Läsarrecept
Lingondumplings
- 25 min
- 1 tim 20 min
Bröd med rårörda lingon och muskotnöt.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Ugnstemperatur: 175-200 °C.
-
2
Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Knåda! Låt jäsa i 20 minuter.
-
3
Baka ut i längder och skär i bitar. Ställ in i ugnen, gärna i nedre delen, och låt jäsa med ugnsluckan något öppen i ca 5 minuter.
-
4
Stäng luckan och grädda i ca 25-30 minuter tills bullarna fått fin färg och det låter ihåligt när man knackar på skorpan. Pensla med sirap upplöst i vatten medan de är varma.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 1000 g (10 dl) mjölk
- 100 g (1 dl) smör
- 65 g (0,75 dl) sirap
- 30 g (2 tsk) bakpulver
- 2 g (1 krm) salt
- 2 g (2 krm) brödkryddor
- 1 nypa koriander
- 1 nypa muskotnöt
- 45 g (3 msk) kvarg
- 42 g (3 msk) matolja
- 150 g (1,5 dl) rårörda lingon
- 420 g (ca 7 dl) vetemjöl
- 1200 g (ca 20 dl) rågsikt