
Läsarrecept
Lingondumplings
25 min
1 tim 20 min
Bröd med rårörda lingon och muskotnöt.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Ugnstemperatur: 175-200 °C.
-
2
Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Knåda! Låt jäsa i 20 minuter.
-
3
Baka ut i längder och skär i bitar. Ställ in i ugnen, gärna i nedre delen, och låt jäsa med ugnsluckan något öppen i ca 5 minuter.
-
4
Stäng luckan och grädda i ca 25-30 minuter tills bullarna fått fin färg och det låter ihåligt när man knackar på skorpan. Pensla med sirap upplöst i vatten medan de är varma.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 1000 g (10 dl) mjölk
- 100 g (1 dl) smör
- 65 g (0,75 dl) sirap
- 30 g (2 tsk) bakpulver
- 2 g (1 krm) salt
- 2 g (2 krm) brödkryddor
- 1 nypa koriander
- 1 nypa muskotnöt
- 45 g (3 msk) kvarg
- 42 g (3 msk) matolja
- 150 g (1,5 dl) rårörda lingon
- 420 g (ca 7 dl) vetemjöl
- 1200 g (ca 20 dl) rågsikt