
Långpannerutor
1 plåt
30 min
1 tim 45 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 20 °C.
-
2
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser, men spara lite dinkelmjöl till utbakning.
-
3
Arbeta degen tills du känner att den är smidig och släpper från bunkens kanter, annars får man tillsätt lite mer mjöl. Låt sedan jäsa i ca 40 minuter under bakduk.
-
4
Täck en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.
-
5
Knåda degen på mjölat bakbord och tryck sedan ut den i hela plåten med fingrarna.
-
6
Forma sedan rutor med hjälp av degskrapan, tryck igenom ända ner. Låt sedan jäsa i ca 30 minuter.
-
7
Grädda sedan i nedre delen av ugnen i 225 °C i ca 15 minuter eller tills brödet fått fin färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk
- 40 g (2 msk) honung, flytande
- 17 g (1 msk) salt
- 70 g (1 dl) linfrö
- 270 g (ca 4,5 dl) rågsikt
- 420 g (ca 7 dl) dinkelmjöl
