• Långpannerutor
  • Läsarrecept

    Långpannerutor

    • 1 plåt
    • 30 min
    • 1 tim 45 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.3/5

    472 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 20 °C.

    • 2

      Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser, men spara lite dinkelmjöl till utbakning.

    • 3

      Arbeta degen tills du känner att den är smidig och släpper från bunkens kanter, annars får man tillsätt lite mer mjöl. Låt sedan jäsa i ca 40 minuter under bakduk.

    • 4

      Täck en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

    • 5

      Knåda degen på mjölat bakbord och tryck sedan ut den i hela plåten med fingrarna.

    • 6

      Forma sedan rutor med hjälp av degskrapan, tryck igenom ända ner. Låt sedan jäsa i ca 30 minuter.

    • 7

      Grädda sedan i nedre delen av ugnen i 225 °C i ca 15 minuter eller tills brödet fått fin färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 500 g (5 dl) mjölk
    • 40 g (2 msk) honung, flytande
    • 17 g (1 msk) salt
    • 70 g (1 dl) linfrö
    • 270 g (ca 4,5 dl) rågsikt
    • 420 g (ca 7 dl) dinkelmjöl

    Liknande recept