Långpannebullar
- 15-30 st
- 40 min
- 1 tim 40 min
Bullar med smörkräm.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula ned jästen i en degbunke, värm smör och mjölk till 20 °C och slå det över. Rör tills all jäst är upplöst.
-
2
Tillsätt äggen, sockret, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en deg och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
-
3
Vispa samman smör, socker och vaniljsocker.
-
4
Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen och lägg den i botten av en långpanna 30×40 cm. Bred marsankrämen över bottendegen. Kavla ut den andra degbiten och bred smörkrämen över. Rulla ihop och dela bullarna i 30 bitar.
-
5
Lägg bullarna ovanpå marsankrämen i långpannan med den ena snittytan nedåt. Låt jäsa i 30 minuter.
-
6
Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225 °C i ca 15-20 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 250 g (2,5 dl) mjölk
- 125 g (1,25 dl) smör
- 100 g (2 st) ägg
- 50 g (0,5 dl) strösocker
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
Fyllning
- 100 g (1 dl) smör
- 150 g (1,5 dl) strösocker
- 90 g (1,5 dl) vaniljsocker
- 3 dl marsankräm
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
Garnering
- pärlsocker