Jalapeñosting
- 35 st
- 50 min
- 1 tim 50 min
Ett ljust bröd med härlig jalapeñohetta och en fantastisk rund smak av den gömda och lite smälta emmentalerosten. Mums.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom osten och jalapeños i maskin 3 minuter långsamt och 7 minuter på snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt jalapeñosen rinna av och hacka i grova bitar. Tillsätt osten och jalapeños och blanda några varv på långsam hastighet.
-
2
Ta upp degen och knåda den lite på mjölat bord, forma den rund och lägg degen i en bunke. Täck med bakduk eller plast och låt vila i 30 minuter.
-
3
Dela degen i 35 bitar, forma runda bullar och sätt på plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk eller plast och låt jäsa cirka 50-60 minuter i ugnen med endast lampan på (räkna med dubbla jästiden i rumstemperatur).
-
4
Ta ut bröden i rumstemperatur och snitta bullarna försiktig rakt över. Sätt ugnen på 250 °C.
-
5
När ugnen är 250 °C sätter du in bröden mitt i ugnen och sänker till 225 °C. Grädda i ca tio minuter eller tills bröden har fått en fin gyllenbrun färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 400 g (ca 4 dl) vatten, kallt
- 720 g (ca 12 dl) vetemjöl special
- 40 g (ca 1/2 dl) rapsolja
- 20 g (ca 1 msk) sirap, ljus
- 12 g (ca 2 tsk) salt
- 150 g (1 burk) jalapeños, grovhackade (öka mängden för ytterligare hetta, minska för mildare smak)
- Emmentalerost 150 g, kuber 1×1 cm