Läsarrecept
Italienska Zeppole med spenat
- 20 bitar
- 30 min
- 1 tim
Zeppole är en italiensk variant på munkar. Den kan serveras som ett bakverk eller som i detta recept med en lite mer matig fyllning.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula jästen i en bunke och vispa ner vatten, salt och mjöl. Det blir en ganska lös deg, tjock som gräddfil. Så ska den vara!
-
2
Skölj spenaten och hacka bladen. Rör i degen.
-
3
Låt degen jäsa 30 minuter.
-
4
Värm oljan i en kastrull. Ta upp lite deg med en matsked och doppa i oljan.
-
5
Lägg den färdiga zeppolen på en bit hushållpapper.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 15 g (1/3 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g ca 1,5 dl) vatten
- 120 g (ca 2 dl) vetemjöl
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 1 pkt babyspenat, litet
- 270 g (3 dl) olivolja, till fritering