Läsarrecept
Idas kanelbullar
- 45 min
- 1 tim 30 min
Idas kanelbullar.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Värm mjölk och smör till 20 °C. Smula sedan ner jästen i blandningen och rör runt.
-
2
Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjöl. Arbeta i maskin ca 7 minuter och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
-
3
Rör i hop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 lika delar och kavla ut tunt bred med fyllning och vik skär remsor och tvinna. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
-
4
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda sedan i ca 9 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 160 g (1,5 dl) smör
- 500 g (5 dl) mjölk, standard
- 6 g (2 tsk) kardemumma, nymortlad
- 6 g (1 tsk) salt
- 500 g (5 dl) strösocker
- 720-900 g (ca 12-15 dl) vetemjöl
Fyllning
- 150 g (1,5 dl) smör
- 300 g (5 dl) florsocker
- 450 g (5 dl) råsocker
- 18 g (3 msk) kanel, mald
Topping
- pärlsocker
Pensling
- ägg, uppvispat