Hönökakor
- 6 st
- 20 min
- 1 tim
Ett klassiskt recept på en mycket uppskattad ljus smörgås. Passar stora som små.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i ljummen mjölk.
-
2
Blanda alla ingredienser och mixa 5 minuter långsamt och 4 minuter snabbt.
-
3
Ta ut degen på mjölat yta och dela degen i 6 bitar, knåda runda och låt vila under duk i 30 minuter.
-
4
Kavla sedan ut degbitarna tunt med en kavel ca 25-30 cm i diameter.
-
5
Placera ut dem på en bakplåt och bakplåtspapper och nagga med nagg eller gaffel. Låt vila i 10 minuter.
-
6
Grädda bröden på 250 °C i ca 6-7 minuter.
-
7
Låt bröden svalna på galler.
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 100 g smör
- 12 g (1 tsk) salt
- 60 g (4 msk) strösocker
- 960 g (ca 16 dl) vetemjöl special
- 600 g (6 dl) mjölk