• Havrebaguetter
  • Havrebaguetter

    • 30 min
    • 1 tim 30 min

    Förgyll brunch eller frukost med ett härligt bröd bakat med havregryn och vete.

    3.27/5

    523 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke och lös den i det fingervarma vattnet.

    • 2

      Tillsätt havregryn, vetemjöl special, socker och salt. Blanda till en slät deg sakta i 5 minuter och 4 minuter snabbt i maskin, låt sedan jäsa på bordet i 30 minuter.

    • 3

      Dela degen i 15 bitar och forma till baguetter, ca 10 cm långa.

    • 4

      Sätt ugnen på 225 °C. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30–40 minuter.

    • 5

      Pensla med ägg och strö över pumpafrön.
      Grädda i mitten av ugnen i 12 – 15 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Pensling

    • 1 ägg, uppvispat 

    Garnering

    • 150 g (ca 2 dl) pumpafrön

    Liknande recept