Havrebaguetter
- 30 min
- 1 tim 30 min
Förgyll brunch eller frukost med ett härligt bröd bakat med havregryn och vete.
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en bunke och lös den i det fingervarma vattnet.
-
2
Tillsätt havregryn, vetemjöl special, socker och salt. Blanda till en slät deg sakta i 5 minuter och 4 minuter snabbt i maskin, låt sedan jäsa på bordet i 30 minuter.
-
3
Dela degen i 15 bitar och forma till baguetter, ca 10 cm långa.
-
4
Sätt ugnen på 225 °C. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30–40 minuter.
-
5
Pensla med ägg och strö över pumpafrön.
Grädda i mitten av ugnen i 12 – 15 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 500 g (5 dl) vatten, fingervarmt
- 200 g (ca 2 dl) havregryn
- 620 g (ca 11 dl) vetemjöl special
- 15 g (1 msk) strösocker
- 15 g (2,5 tsk) salt
- 15 g (2 msk) olivolja
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
Garnering
- 150 g (ca 2 dl) pumpafrön