• Halloweenbullar
  • Halloweenbullar

    • 24
    • 1 tim 30 min
    • 3 tim 10 min

    Halloweenbullar som är lätta att göra till den stora Halloween-festen. Dessa bullar är dekorerade som blodsprängda ögon som stirrar ut i luften. Låt gärna barnen vara med och baka och dekorera bullarna själva.

    4/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk och vatten och blanda. Tillsätt resterande ingredienser och låt bakmaskinen knåda degen i ca 10 minuter. När degen är slät och släpper från skålens kanter är den klar.

    • 2

      Rulla ut degen på en ren köksbänk. Fördela degen i 24 lika stora bitar och placera på bakplåt med bakplåtspapper. Om du vill att bullarna ska ha samma storlek kan du använda en köksvåg och väga varje degbit till ca 80 g per bulle. 

    • 3

      Täck över degbitarna och låt jäsa i ca 60-90 minuter eller tills bullarna är dubbelt så stora. Värm ugnen till 200 °C med normal övre och undre värme.

    • 4

      Grädda bullarna ca 10-13 minuter eller tills de har fått en gyllene färg. Ha lite koll då gräddningstiden kan variera beroende på ugn. Låt sedan bullarna svalna på ett galler efter gräddning.

    • 5

      Glasyr: Gör en tjock glasyr av florsocker och vatten. Gör runda ”ögon” på bullarna med glasyren. Var noga med att inte använda för mycket vatten, eftersom glasyren riskerar att rinna av bullen då.

    • 6

      Dekoration: Kavla ut orange och svart marsipan till ögonpupillerna. Använd runda utstickare för att få lämpliga storlekar. Vi använde små korkar i olika storlekar för att få ut lagom storlek. Fäst marsipanen i mitten på glasyren. När glasyren har stelnat något så dra försiktigt ett rött blodfärgat ”blodkärl” med en tandpetare.

    Bullarna är nu redo för Halloween-fest!

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl) mjölk, kall
    • 250 g (ca 2,5 dl) vatten, kallt
    • 1000 g (ca 17 dl) vetemjöl
    • 35 g (ca 1 tsk) kardemumma, malen 
    • 3 g (ca 0,5 tsk) salt
    • 200 g smör eller margarin, rumstempererat

    Glasyr: 

    • 260 g (ca 4 dl) florsocker
    • vatten 

    Dekoration: 

    • karamellfärg, röd 
    • Odense marsipan, svart och orange 

    Liknande recept