Läsarrecept
Grötbullar
- 30 min
- 2 tim
Testa att göra grötbullar du med!
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Koka ihop havregryn, vatten och salt till en gröt.
-
2
Smält margarinet och ha i mjölken och värm till fingervarmt.
-
3
Smula ner jästen i en bunke och rör ut med mjölken.
-
4
Tillsätt gröten, morötter, sirap och till sist mjölet. Arbeta ihop allt till en deg, kan behövas lite extra mjöl.
-
5
Låt jäsa ca 45 min.
-
6
Rulla degen till bullar i lagom storlek och låt jäsa ytterligare 30 min.
-
7
Grädda sedan i 225°C ca 8-10 min
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 100 g (2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 100 g (ca 3 dl) havregryn
- 500 g (ca 5 dl) vatten
- salt
- 140 g (ca 1 dl) sirap
- 100 g (ca 1 dl) margarin
- 500 g (ca 5 dl) mjölk
- 1200 g (ca 20 dl) rågsikt
- 5 – 6 morötter, fint rivna