Grissini med honung och timjan
- 60 st
- 45 min
- 1 tim 30 min
Bjud på hemmagjorda buffésnacks. Både uppskattat och gott. Variera och testa olika smaksättningar. Men honung och timjan är en god favorit!
Gör så här:
-
1
Blanda vatten med jäst och mjöl. Tillsätt olivolja, timjan och havssalt. Arbeta ihop till en smidig och elastisk deg. Låt vila under duk ca 1 timme.
-
2
Sätt ugnen på 220 °C. Dela degen i 60 st lika stora bitar och rulla ut till tunna pinnar.
-
3
Pensla med honungsvatten och strö över timjan, baka av i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras därefter torrt.
-
4
Servera gärna tillsammans med en god dipp, t.ex. grekisk yoghurt med färska kryddor, olivolja och havssalt eller en chilikräm med lite hetta.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 250 g (2,5 dl)) vatten, ljummet
- 150 g (ca 3 dl) rågmjöl
- 180 g (ca 3 dl) vetemjöl
- 5 g (1 tsk) havssalt
- 40 g (3 msk) olivolja, extra virgin
- 2 msk timjan, torkad eller färsk
Topping
- timjan
Pensling
- 80 g (4 msk) honung, blandat med vatten