Glutenfria pannkakor
- 15-18 st
- 1 tim 30 min
- 30 min
I våra glutenfria pannkakor använder vi durramjöl, det finns i de flesta större mataffärer. Annars går det bra att byta ut mot rismjöl. För laktosfria pannkakor går det även bra att använda valfri, vegetabilisk mjölkdryck istället för mjölk.
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i mjölken, 25 °C. Vispa i durramjöl eller rismjöl, majsmjöl, fiberhusk, olja och salt till en jämn, slät smet. Vispa ner äggen och låt jäsa i ca 30 minuter.
-
2
Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Häll i ca 2/3 dl smet och vicka pannan så att du får ut smeten ordentligt. Vänd pannkakan när den börjar bli torr på ytan. Stek på andra sidan.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 paket) KronJäst för söta degar, färsk
- 700 g (7 dl) mjölk
- 28 g (2 msk) rapsolja, neutral
- 6 g (1 tsk) salt
- 3 dl (ca 240 g) durramjöl eller rismjöl
- 1 dl (ca 55 g) majsmjöl
- 10 g (1 msk) fiberhusk
- 150 g (3 st) ägg
Garnering
- en knivsudd äkta vaniljpulver blandat med grekisk- eller turkisk yoghurt
- färsk frukt, i bitar eller bär