• Glutenfria kanelbullar
  • Glutenfria kanelbullar

    • 25 st
    • 30 min
    • 2 tim 10 min

    Alla ska få äta goda kanelbullar. Här är ett enkelt recept på glutenfria!

    2.5/5

    2 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken, 25 °C, och rör ner fiberhusken. Låt stå i ca 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser till degen och blanda i ca 3-4 minuter. Det ska bli en jämn luftig smet.

    • 2

      Ta lite glutenfritt mjöl på bordet och vänd ut degen, forma den rund och vänd tillbaka den i bunken. låt degen vila under plast eller bakduk i 30 minuter.

    • 3

      Blanda kardemumman och råsockret under tiden degen vilar. Ställ åt sidan. 

    • 4

      Lägg ut 2 st bakplåtspapper och strö ut lite glutenfritt mjöl på pappren. Lägg ut degen på de mjölade pappren och tryck eller kavla försiktigt ut degen, ca 25 x 60 cm.

    • 5

      Bred ut fyllningen över hela bulldegen, se till att den är mjuk och bredbar. Om du vill kan du strö ut kanel eller kardemumma på fyllningen. Rulla ihop degen som en rulltårta med hjälp av pappren.

    • 6

      Dela degen i 20-25 bitar. Placera degbitarna i bullformar och sätt på plåt med papper och sätt in plåtarna i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 minuter.

    • 7

      Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 °C. Pensla bullarna och strö över kardemummasockret på toppen på varje bulle.

    • 8

      Grädda bullarna i 225 °C i ca 8-10 minuter eller tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 350 g (3,5 dl) mjölk 
    • 10 g (ca 1 msk) fiberhusk
    • 120 g (1,3 dl) strösocker
    • 10 g (1 msk) kardemumma, mald 
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 125 g smör, mjukt
    • 50 g (1 st) ägg
    • 225 g (ca 3,75 dl) rismjöl
    • 60 g (ca 1 dl) maizenamjöl
    • 150 g (ca 2,5 dl) potatismjöl
    • 2 tsk vaniljarom

    Fyllning

    • 125 g Odense mandelmassa
    • 125 g smör, mjukt 
    • 50 g (0,5 dl) strösocker

     

    Pensling

    • 1 st ägg, uppvispat 

    Garnering

    • 100 g (1,1 dl) råsocker
    • 8 g (3 tsk) kardemumma, mald 

    Liknande recept