
Glutenfria hasselnötspuckar
20-25 st
30 min
1 tim
Snabbt, gott och glutenfritt. Passar för lata sommardagar!
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till 25 °C och rör ut jästen. Tillsätt resterande ingredienser och rör samman allt ordentligt till en kladdig smet.
-
2
Forma till bollar och sätt av på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter.
-
3
Grädda i ca 15 minuter, sänk ev. värmen om de får för mycket färg.
-
4
Pudra över med florsocker.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
- 60 g (4 msk) mjölk
- 60 g (1 stort) ägg
- 65 g (1 dl) hasselnötter, hackade
- 3 msk aprikoser, torkade, hackade
- 200 g (ca 4 dl) hasselnötsmjöl
- 90 g (1 dl) rörsocker
- 2 g (0,3 tsk) havssalt
Garnering
- florsocker