
Läsarrecept
Glödkakor
45 min
1 tim 10 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula ner ett paket jäst i degbunken. Rör ut jästen i 20 °C vatten och olja.
-
2
Tillsätt sirap, salt, rågmjöl och vetemjöl. Man kan utesluta rågmjölet men jag tycker bröden blir godare med lite grovt mjöl.
-
3
Arbeta degen väl, gärna med hushållsassistent, tills den släpper från kanterna. Låt degen jäsa ca 40 minuter.
-
4
Kavla sedan ut tunna kakor, kruskavla eller nagga noggrant och grädda sedan någon minut på var sida på häll eller i stekpanna.
-
5
Låt kakorna svalna under bakduk och njut!
Tips!
- Fungerar utmärkt att frysa, men bör då läggas in i frysen så fort de har svalnat
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 700 g (7 dl) vatten
- 90 g (1 dl) matolja
- 140 g (1 dl) sirap, ljus
- 6 g (1 tsk) salt
- 720 g (ca 12 dl) vetemjöl
- ev. 60 g (ca 1 dl) grovt rågmjöl