• Glödkakor
  • Läsarrecept

    Glödkakor

    • 45 min
    • 1 tim 10 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.29/5

    505 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner ett paket jäst i degbunken. Rör ut jästen i 20 °C vatten och olja. 

    • 2

      Tillsätt sirap, salt, rågmjöl och vetemjöl. Man kan utesluta rågmjölet men jag tycker bröden blir godare med lite grovt mjöl.

    • 3

      Arbeta degen väl, gärna med hushållsassistent, tills den släpper från kanterna. Låt degen jäsa ca 40 minuter.

    • 4

      Kavla sedan ut tunna kakor, kruskavla eller nagga noggrant och grädda sedan någon minut på var sida på häll eller i stekpanna.

    • 5

      Låt kakorna svalna under bakduk och njut!

    Tips!

    • Fungerar utmärkt att frysa, men bör då läggas in i frysen så fort de har svalnat
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 700 g (7 dl) vatten
    • 90 g (1 dl) matolja
    • 140 g (1 dl) sirap, ljus
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 720 g (ca 12 dl) vetemjöl
    • ev. 60 g (ca 1 dl) grovt rågmjöl

    Liknande recept