Läsarrecept
Glödkakor
- 45 min
- 1 tim 10 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula ner ett paket jäst i degbunken. Rör ut jästen i 20 °C vatten och olja.
-
2
Tillsätt sirap, salt, rågmjöl och vetemjöl. Man kan utesluta rågmjölet men jag tycker bröden blir godare med lite grovt mjöl.
-
3
Arbeta degen väl, gärna med hushållsassistent, tills den släpper från kanterna. Låt degen jäsa ca 40 minuter.
-
4
Kavla sedan ut tunna kakor, kruskavla eller nagga noggrant och grädda sedan någon minut på var sida på häll eller i stekpanna.
-
5
Låt kakorna svalna under bakduk och njut!
Tips!
- Fungerar utmärkt att frysa, men bör då läggas in i frysen så fort de har svalnat
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 700 g (7 dl) vatten
- 90 g (1 dl) matolja
- 140 g (1 dl) sirap, ljus
- 6 g (1 tsk) salt
- 720 g (ca 12 dl) vetemjöl
- ev. 60 g (ca 1 dl) grovt rågmjöl