
Fruktbröd
35 min
22 tim 30 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Dag 1
Lägg frukterna i blöt och se till att din surdeg är aktiv.
-
2
Dag 2
Sila av frukten och väg upp vatten i litermått. Väg upp det andra i skålen till en matberedare.
-
3
Blanda allt och häll på vattnet. Spara saltet till sist. Kör matberedaren på snabb hastighet i ca 3 minuter och sedan på långsam i 6 minuter. Tillsätt saltet och kör 6 minuter till.
-
4
Tillsätt frukten och låt det bara blandas in. Lägg i back/skål och plasta. Låt kyljäsa över natten i kylskåp.
-
5
Dag 3
Ta fram degen och väg upp till limpor som väger 1000 g. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på plåt. Baka av i 240 °C tills innertemperatur på 98 °C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Dag 1
- 100 g (0,5 dl) fikon
- 100 g (0,5 dl) aprikoser
- 100 g (0,5 dl) russin
- vatten
Dag 2
- 15 g (1/3 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 300 g (3 dl) vatten
- 420 g (ca 7 dl) vetemjöl special
- 120 g (2 dl) rågsurdeg
- 40 g (2 msk) honung
- 15 g (2,5 tsk) salt