Fruktbröd
- 35 min
- 22 tim 30 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Dag 1
Lägg frukterna i blöt och se till att din surdeg är aktiv.
-
2
Dag 2
Sila av frukten och väg upp vatten i litermått. Väg upp det andra i skålen till en matberedare.
-
3
Blanda allt och häll på vattnet. Spara saltet till sist. Kör matberedaren på snabb hastighet i ca 3 minuter och sedan på långsam i 6 minuter. Tillsätt saltet och kör 6 minuter till.
-
4
Tillsätt frukten och låt det bara blandas in. Lägg i back/skål och plasta. Låt kyljäsa över natten i kylskåp.
-
5
Dag 3
Ta fram degen och väg upp till limpor som väger 1000 g. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på plåt. Baka av i 240 °C tills innertemperatur på 98 °C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Dag 1
- 100 g (0,5 dl) fikon
- 100 g (0,5 dl) aprikoser
- 100 g (0,5 dl) russin
- vatten
Dag 2
- 15 g (1/3 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 300 g (3 dl) vatten
- 420 g (ca 7 dl) vetemjöl special
- 120 g (2 dl) rågsurdeg
- 40 g (2 msk) honung
- 15 g (2,5 tsk) salt