Frukostgifflar med skinka och ost
- 24 st
- 40 min
- 2 tim 20 min
Underbara frukostbröd fyllda med skinka, ost, senap och majonnäs. Toppade med vallmofrön, som är fyllda med nyttigheter såsom zink och magnesium!
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Blanda det mesta av mjölet, salt och honung och jobba till en smidig deg 2 minuter sakta och 6 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand.
-
2
Blanda ner det sista av mjölet. Degen ska kännas mycket mjuk men inte klibbig. Låt jäsa i 40 minuter.
-
3
Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje del till en rundel. Skär ut 6 trianglar från varje rundel på den breda sidan av degen, som om du skär tårtbitar.
-
4
Addera en bit skinka, ost och 1 tsk senap- och majonnäsblandning på den breda delen av varje triangel. Rulla ihop mot spetsen av triangeln. Låt sedan jäsa ytterligare i 1 timme.
-
5
Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
-
6
Baka i 250 ºC (varmluftsugn), cirka 10-12 minuter
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk, ljummen
- 60 g (ca 1 dl) kornmjöl
- 720 g (ca 12 dl) vetemjöl
- 50 g (0,5 dl) smör
- 15 g (2 tsk) salt
- 20 g (1 msk) honung
- 16 g (2 msk) vallmofrön
Fyllning
- 200 g skinka, rökt eller kokt
- 100 g ost
- 2 msk senap, blandat med 2 msk majonnäs
Topping
- vallmofrön
Pensling
- 1 ägg, uppvispat