Focaccia
- 1 bröd
- 20 min
- 1 tim 40 min
En härlig focaccia där man lätt kan välja topping efter vad man gillar. Oliver, fetaost, tomater eller kanske lite goda örter. Ett mycket trevligt bröd.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt lite 20 °C mjölk och rör tills jästen löst sig.
-
2
Tillsätt resterande mjölk, nästan allt mjöl, salt samt olivolja och arbeta ihop till en deg.
-
3
Jäs degen i 40 minuter under kökshandduk. Pensla en långpanna med olivolja.
-
4
Arbeta ihop degen i bunken och häll sedan direkt i långpannan. Tryck ut focaccian jämt så att degen täcker långpannan.
-
5
Låt jäsa övertäckt med handduk i 30 minuter.
-
6
Pensla focaccian med olivolja, strö över några nypor gourmetsalt samt lite rosmarin. Tryck, om du vill, ner oliver, soltorkad tomat samt fetaost lite här och där.
-
7
Jäs i 10 minuter till. Sätt ugnen på 200 °C.
-
8
Baka focaccian i nedre delen av ugnen i 25 minuter, tills den fått fin färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 600 g (6 dl) mjölk
- 9 g (1,5 tsk) salt
- 45 g (0,5 dl) olivolja
- 240 g (ca 4 dl) durumvetemjöl
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
Pensling
- olivolja
Garnering
- gourmetsalt
- torkad eller färsk rosmarin
- soltorkade tomater, goda oliver, fetaost