Det enklaste brödet
- 10 frallor
- 20 min
- 8 tim 20 min
Det här är det absolut enklaste brödet du kan baka. Du behöver bara lite framförhållning. Man gör degen på kvällen och ställer den i kylskåp över natten för att jäsa. På morgonen stjälper man ut degen på en plåt, skär i bitar och gräddar.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
På kvällen
Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Den kan vara lite kladdig, det är helt okej. Täck bunken med en bakduk och ställ in i kylen över natten.
-
2
På morgonen
Sätt ugnen på 200 °C varmluft. Stjälp upp degen på en bänk eller en plåt med bakplåtspapper på. Dela degen i ca 10 bitar och lägg på plåten.
Strö mjöl över och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten, kallt
- 20 g (1 msk) honung
- 13 g (1 msk) olivolja
- 12 g (2 tsk) salt
- 720 g (ca 12 dl) rågsikt