
Det enklaste brödet
10 frallor
20 min
8 tim 20 min
Det här är det absolut enklaste brödet du kan baka. Du behöver bara lite framförhållning. Man gör degen på kvällen och ställer den i kylskåp över natten för att jäsa. På morgonen stjälper man ut degen på en plåt, skär i bitar och gräddar.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
På kvällen
Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Den kan vara lite kladdig, det är helt okej. Täck bunken med en bakduk och ställ in i kylen över natten.
-
2
På morgonen
Sätt ugnen på 200 °C varmluft. Stjälp upp degen på en bänk eller en plåt med bakplåtspapper på. Dela degen i ca 10 bitar och lägg på plåten.
Strö mjöl över och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten, kallt
- 20 g (1 msk) honung
- 13 g (1 msk) olivolja
- 12 g (2 tsk) salt
- 720 g (ca 12 dl) rågsikt