• Citronbullar
  • Läsarrecept

    Citronbullar

    • 35 min
    • 3 tim 20 min

    Citronbullar garnerade med mannagryn.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.32/5

    534 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Vispa samman kallt vatten, mjölk, jäst, olivolja, färskpressad citron, honung och finrivet citronskal.

    • 2

      Tillsätt sist mjölet och arbeta degen i maskin i ca 5 minuter eller dubbla tiden för hand. Låt jäsa i 2 timmar.

    • 3

      Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda.

    • 4

      Dela degen i 16 lika stora delar och forma dem till citronliknade bullar. Lägg på en smord plåt.

    • 5

      Låt jäsa 45 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 °C.

    • 6

      Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mannagryn.

    • 7

      Spruta in vatten i ugnen med en blomspruta. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna innan servering.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 50 g (5 dl) vatten, kallt
    • 100 g (1 dl) mjölk
    • 13 g (1 msk) olivolja
    • 50 g (0,5 dl) citron, färskpressad
    • 20 g (1 msk) honung
    • 1 tsk citronskal, finrivet
    • 180 g (ca 3 dl) durumvetemjöl
    • 240 g (ca 4 dl) vetemjöl
    • 9 g (1,5 tsk) salt

    Pensling

    • 1 ägg, uppvispat 

    Garnering

    • 35 g (0,5 dl) mannagryn

    Liknande recept