Citron- och svartpeppar knäcke
- ca 3 plåtar
- 1 tim
- 14 tim
Ett jättegott knäckebröd där styrkan sitter i brödet – med en mild färskost till har du det perfekta tilltugget!
Gör så här:
-
1
Dag 1
Lös jästen i vattnet.
-
2
Blanda alla ingredienser 3 minuter långsamt och sedan 2 minuter snabbt. blandar du för hand får du dubbla tiden.
-
3
Lägg degen i en täckt bunke och låt den vila över natten.
Tips! Om man inte vill baka av hela degen klarar den sig bra 3-4 dagar i kylen, plasta in den och ta fram när du har tid och lust.
-
4
Dag 2
Ta ut degen ur kylen och kavla den ner till 2-3 mm och nagga.
-
5
Skär eller stick ut önskade bitar och placera på plåt med papper.
-
6
Låt stå i rumstemperatur i 60 minuter.
-
7
Grädda i 220 °C i ca 10-15 minuter eller tills knäckebröden är hårda.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 200 g (2 dl) vatten, ljummet
- 225 g (ca 3,75 dl) vetemjöl
- 225 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
- 6 g (1 tsk) salt
- 8,5 g (4 tsk) svartpeppar, grovmalen
- 1/2 citron, citronzest
Garnering
- färskost, mild
- fikon, färska