• Citron- och svartpeppar knäcke
  • Citron- och svartpeppar knäcke

    • ca 3 plåtar
    • 1 tim
    • 14 tim

    Ett jättegott knäckebröd där styrkan sitter i brödet – med en mild färskost till har du det perfekta tilltugget!

    3.5/5

    6 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dag 1

      Lös jästen i vattnet.

    • 2

      Blanda alla ingredienser 3 minuter långsamt och sedan 2 minuter snabbt. blandar du för hand får du dubbla tiden.

    • 3

      Lägg degen i en täckt bunke och låt den vila över natten.

      Tips! Om man inte vill baka av hela degen klarar den sig bra 3-4 dagar i kylen, plasta in den och ta fram när du har tid och lust.

    • 4

      Dag 2

      Ta ut degen ur kylen och kavla den ner till 2-3 mm och nagga.

    • 5

      Skär eller stick ut önskade bitar och placera på plåt med papper.

    • 6

      Låt stå i rumstemperatur i 60 minuter.

    • 7

      Grädda i 220 °C i ca 10-15 minuter eller tills knäckebröden är hårda.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

     

    Ingredienser

    Garnering

    • färskost, mild 
    • fikon, färska 

    Liknande recept