Läsarrecept
Bullar på rad
- 35 min
- 1 tim 30 min
Bullar toppade med vallmofrön.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Blanda ner samtliga ingredienser och arbeta ihop degen till den är ganska lös men smidig. Låt jäsa i bunke ca 30 minuter.
-
2
Dela degen till längder eller forma till runda bullar. Låt jäsa ytterligare ca 40 minuter.
-
3
Pensla bullarna med ägg utspätt med lite vatten, strö ut lite vallmofrö på bullen.
-
4
Grädda i ugn på 225 °C i ca 10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 250 g (2,5 dl) vatten
- 250 g (2,5 dl) mjölk
- 100 g (1 dl) margarin, rumstempererat
- 1 ägg
- 45 g (3 msk) strösocker
- 9 g (1,5 tsk) salt
- 870 g (ca 14,5 dl) vetemjöl