Brödpudding med choklad
- 6 portioner
- 25 min
- 40 min
En brödpudding är ett bra sätt att ta vara på överblivet bröd. Hållbart, enkelt och väldigt gott.
Gör så här:
-
1
Sätt ugnen på 180 °C. Skär brödet i tärningar, och blötlägg russin med en kork mörk rom låt stå i ca 10 minuter.
-
2
Vispa ihop smör, mjölk, socker och ägg. Smaksätt med kardemumma. Fördela brödtärningarna i en större ugnsfast form varvat med russin.
-
3
Häll över äggstanningen. Toppa med grovhackad choklad. Grädda i ugn i ca 24-26 minuter till stanningen har stannat.
-
4
Låt svalna lite och servera med lättvispad grädde.
Ingredienser
- 8 st skivor vitt torrt bröd
- 100 g (ca 1 dl) smör, smält
- 500 g (5 dl) mjölk
- 90 g (1 dl) strösocker
- 4 st ägg
- 180 g (3 dl) russin (blötlagda med 1 kork mörk rom)
- 2 krm kardemumma, malen
- 8 st rutor mörk bitter choklad 70%
Topping
2,5 dl vispgrädde, lättvispad