Brioche hamburgerbröd med färska örter
- 25 st
- 45 min
- 2 tim 35 min
Ett hamburgerbröd som passar utmärkt till fiskburgare. Vill man ha ett vegetariskt- eller ett köttalternativ så går även det alldeles utmärkt. Vill du baka ett naturellt bröd så ta enkelt bort de färska örterna.
Gör så här:
-
1
Rör samman fördegen till en slät smet, täck med lock eller plastfilm. Låt jäsa i ca 30 minuter.
-
2
Rör samman övriga ingredienser i en degbunke och tillsätt fördegen.
-
3
Knåda degen långsamt i bakmaskin i 13 minuter så att den blir riktigt elastisk.
-
4
Lägg degen i en oljad plastlåda/bunke med lock eller plastfilm och låt vila i 30 minuter.
-
5
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Väg upp bitar om 50 gram, ca 25 st.
-
6
Rulla runda, jämna och fina bullar och låt jäsa i ugnen med lampan tänd och max till 35 °C i ca 40-50 minuter.
-
7
Ta ut de färdigjästa bröden och höj ugnen till 230 °C. Pensla bröden försiktigt med vispat ägg.
-
8
Grädda i ca 6-7 minuter i 230 °C.
-
9
Låt briocherna svalna på galler under bakduk.
Ingredienser
Ingredienser fördeg
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 250 g (2,5 dl) mjölk, rumstempererad
- 380 g (ca 6 dl) vetemjöl special
- 50 g (2,5 msk) socker
Övriga ingredienser
- 380 g (ca 6 dl) vetemjöl special
- 210 g (2 dl) smör, rumstempererat
- 4 ägg
- 50 g (2,5 msk) socker
- 10 g (0,5 msk) salt
- 1 kruka färsk basilika, hackad
- 1 kruka färsk rosmarin, hackad
Pensling
- 1 ägg