• Bake-off bröd
  • Läsarrecept

    Bake-off bröd

    • 15 st
    • 30 min
    • 1 tim 20 min

    Bake-off bullar med blandade frön, hasselnötter, gojibär och aprikoser.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    3.32/5

    507 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rosta nötterna i en torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en torr kökshandduk. Hacka grovt. Skär sedan aprikoserna i små tärningar.

    • 2

      Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, nötter, aprikoser, gojibär, frön och nästan allt mjöl.

    • 3

      Arbeta degen väl ca 5 minuter. Jäs övertäckt ca 30 minuter.

    • 4

      Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta väl. Dela degen i 15 bitar och forma till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

    • 5

      Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30 minuter.

    • 6

      Ställ in plåten i frysen direkt efter jäsning och frys in.

    • 7

      Sätt ugnen på 250 °C. Grädda de frysta bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten, 20 °C
    • 50 g (0,5 dl) hasselnötter
    • 50 g (0,5 dl) aprikoser, torkade och mjuka 
    • 26 g (2 msk) rapsolja
    • 60 g (1 dl) gojibär
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 480 g (ca 8 dl) siktat mjöl + lite till utbakning
    • 70 g (1 dl) blandade frön t.ex. solros-, lin-, sesamfrön

    Liknande recept