Bake-off bröd
- 15 st
- 30 min
- 1 tim 20 min
Bake-off bullar med blandade frön, hasselnötter, gojibär och aprikoser.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Rosta nötterna i en torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en torr kökshandduk. Hacka grovt. Skär sedan aprikoserna i små tärningar.
-
2
Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, nötter, aprikoser, gojibär, frön och nästan allt mjöl.
-
3
Arbeta degen väl ca 5 minuter. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
-
4
Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta väl. Dela degen i 15 bitar och forma till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
-
5
Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30 minuter.
-
6
Ställ in plåten i frysen direkt efter jäsning och frys in.
-
7
Sätt ugnen på 250 °C. Grädda de frysta bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 300 g (ca 3 dl) vatten, 20 °C
- 50 g (0,5 dl) hasselnötter
- 50 g (0,5 dl) aprikoser, torkade och mjuka
- 26 g (2 msk) rapsolja
- 60 g (1 dl) gojibär
- 6 g (1 tsk) salt
- 480 g (ca 8 dl) siktat mjöl + lite till utbakning
- 70 g (1 dl) blandade frön t.ex. solros-, lin-, sesamfrön