• Axbaguetter, ett smarrigt brytbröd
  • Axbaguetter, ett smarrigt brytbröd

    • 5 st
    • 30 min
    • 3 tim 20 min

    Ett härligt buffébröd i form av axbaguetter som gästen enkelt kan bryta av själv vid bordet. Enkelt att förbereda, gör degen dagen innan och jäs den i kylskåp över natten. Rulla ut baguetter och klipp till axbröd. Jäs igen och grädda!

    3.14/5

    304 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda alla ingredienser och kör samman allt i maskin, ca 13 minuter, dubbla tiden om du knådar för hand.

    • 2

      Låt degen vila 2-3 timmar och häll sedan försiktigt upp på mjölat bord. Dela degen i längder och rulla ut till plåtlånga baguetter. Lägg upp på plåt, klipp snitt ca 1 cm från mitten och vik ut varje klipp åt olika håll så det ser ut som ett ”ax ”. Mjöla och låt jäsa ca 40 minuter.

    • 3

      Sätt ugnen på 250 °C.

    • 4

      Grädda i 13-15 minuter tills att bröden blir härligt krispiga.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept