• Frukostfrallor med morötter och solrosfrön
  • Läsarrecept

    Frukostfrallor med morötter och solrosfrön

    • 24
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Goda frukostfrallor med morötter och solrosfrön.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.02/5

    450 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli 20 °C.

    • 2

      Lös upp jästen i degspadet och tillsätt sirap och rivna morötter.

    • 3

      Tillsätt salt och det mesta av mjölet, så mycket att degen går lätt att arbeta. Arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper från bunkens kanter.

    • 4

      Strö över lite mjöl och låt jäsa på ljummen plats under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

    • 5

      Arbeta ihop degen på mjölat bakbord tills degen är blank, smidig och släpper från bakbordet.

    • 6

      Dela degen i 24 lika stora delar och placera glest på en plåt. Låt jäsa på ljummen plats under bakduk 30 minuter.

    • 7

      Sätt ugnen på 225 °C.

    • 8

      Pensla bullarna med ett uppvispad ägg och strö eventuellt över solroskärnor.

    • 9

      Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Morotsbullarna är klara när de känns lätta.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (5 dl) mjölk eller vatten 
    • 50 g smör
    • 40 g (2 msk) brödsirap
    • 2-3 morötter, rivna
    • 12 g (2 tsk) salt
    • 780 g (ca 13 dl) rågsikt

    Pensling

    • 1 ägg, uppvispat 

    Garnering

    • ev. solroskärnor

    Liknande recept