• Veteskorpor
  • Läsarrecept

    Veteskorpor

    • 25 min
    • 1 tim 30 min

    Eget recept på knapriga och gyllene veteskorpor.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.35/5

    430 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och låt svalna. Smula sönder jästen i en bunke, tillsätt 20 °C vatten och rör om.

    • 2

      Tillsätt salt, sirap, torrmjölk och sist vetemjöl. Rör om tills det blir en fast, kladdig deg.

    • 3

      Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Gör sedan små avlånga skorpor, eller runda om du vill det. Låt jäsa i 20 minuter.

    • 4

      In i ugn på 210 °C tills de fått färg. Ta ut dem, och lägg in den andra plåten under tiden i ugnen, för de tar tid att dela skorporna som man gör det med en gaffel och naggar sidorna tills de blir 2 halvor. 

    • 5

      Sedan är det bara att byta plåt och in i ugnen, men den här gången på 150 °C tills de blir gyllenfärgade och härligt knapriga. Och då är det bara att stänga av värmen och ha kvar dem inne i ugnen.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 330 g (3,3 dl) vatten
    • 160 g (1,2 dl) vit sirap
    • 100 g (1 dl) smör
    • 3 g (0,5 tsk) salt
    • 35 g (0,5 dl) torrmjölk
    • 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl

    Liknande recept