Veteskorpor
- 25 min
- 1 tim 30 min
Eget recept på knapriga och gyllene veteskorpor.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smält smöret och låt svalna. Smula sönder jästen i en bunke, tillsätt 20 °C vatten och rör om.
-
2
Tillsätt salt, sirap, torrmjölk och sist vetemjöl. Rör om tills det blir en fast, kladdig deg.
-
3
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Gör sedan små avlånga skorpor, eller runda om du vill det. Låt jäsa i 20 minuter.
-
4
In i ugn på 210 °C tills de fått färg. Ta ut dem, och lägg in den andra plåten under tiden i ugnen, för de tar tid att dela skorporna som man gör det med en gaffel och naggar sidorna tills de blir 2 halvor.
-
5
Sedan är det bara att byta plåt och in i ugnen, men den här gången på 150 °C tills de blir gyllenfärgade och härligt knapriga. Och då är det bara att stänga av värmen och ha kvar dem inne i ugnen.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 330 g (3,3 dl) vatten
- 160 g (1,2 dl) vit sirap
- 100 g (1 dl) smör
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 35 g (0,5 dl) torrmjölk
- 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl