• Tre bröd i ett
  • Tre bröd i ett

    • ca 20-25 st
    • 30 min
    • 3 tim 20 min

    Tre bröd i ett! Ett praktiskt och mycket gott recept på hamburgerbröd, korvbröd eller toastbröd. Anpassa bakningen efter behovet, genom att tex baka ena halvan av degen som hamburgerbröd/korvbröd och den andra delen som ett toastbröd. Passar både för picknick eller som mellanmål.

    3.19/5

    475 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken 25 °C, häll över jästen och rör ut. Tillsätt resterande ingredienser till fördegen, blanda och låt stå i 20-30 minuter.

    • 2

      Knåda degen i minst 15 minuter tills den blir riktigt elastisk.

    • 3

      Lägg degen i en oljad plastlåda/bunke med lock eller plastfilm.

    • 4

      Låt vila 60 minuter, stöt samman degen och låt vila ytterligare 30 minuter.

    • 5

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord, väg upp bitar på 80 gram ca 20 st. Vill du göra formbröd blir det 2 st, lägg degen i en avlång sockerkaksform.

    • 6

      Rulla runda jämna fina bullar, platta till dem och pensla med ägg och doppa i sesamfrön, eller rulla ut korvbröd.

    • 7

      Låt jäsa 30-45 minuter.

    • 8

      Grädda i ca 12 minuter i 230 °C. Låt svalna under bakduk.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Fördeg

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (5 dl) mjölk
    • 400 g (ca 7 dl) manitoba cream, om du önskar lite grövre bullar/bröd kan du byta ut lite av vetemjölet mot ett grövre mjöl
    • 10 g (1,5 tsk) honung

     Övriga ingredienser

    • 300 g (ca 5 dl) manitoba cream, om du önskar lite grövre bullar/bröd kan du byta ut lite av vetemjölet mot ett grövre mjöl.
    • 100 g  (1 dl) smör, rumstempererat
    • 20 g (1 msk) havssalt

    Pensling

    • 1 ägg, uppvispat 

    Garnering

    • ev. sesamfrön

    Liknande recept