
Tre bröd i ett
 ca 20-25 st ca 20-25 st
 30 min 30 min
 3 tim 20 min 3 tim 20 min
Tre bröd i ett! Ett praktiskt och mycket gott recept på hamburgerbröd, korvbröd eller toastbröd. Anpassa bakningen efter behovet, genom att tex baka ena halvan av degen som hamburgerbröd/korvbröd och den andra delen som ett toastbröd. Passar både för picknick eller som mellanmål.
Gör så här:
- 
									1
									Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken 25 °C, häll över jästen och rör ut. Tillsätt resterande ingredienser till fördegen, blanda och låt stå i 20-30 minuter. 
- 
									2
									Knåda degen i minst 15 minuter tills den blir riktigt elastisk. 
- 
									3
									Lägg degen i en oljad plastlåda/bunke med lock eller plastfilm. 
- 
									4
									Låt vila 60 minuter, stöt samman degen och låt vila ytterligare 30 minuter. 
- 
									5
									Stjälp upp degen på mjölat bakbord, väg upp bitar på 80 gram ca 20 st. Vill du göra formbröd blir det 2 st, lägg degen i en avlång sockerkaksform. 
- 
									6
									Rulla runda jämna fina bullar, platta till dem och pensla med ägg och doppa i sesamfrön, eller rulla ut korvbröd. 
- 
									7
									Låt jäsa 30-45 minuter. 
- 
									8
									Grädda i ca 12 minuter i 230 °C. Låt svalna under bakduk. 
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Fördeg
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk
- 400 g (ca 7 dl) manitoba cream, om du önskar lite grövre bullar/bröd kan du byta ut lite av vetemjölet mot ett grövre mjöl
- 10 g (1,5 tsk) honung
Övriga ingredienser
- 300 g (ca 5 dl) manitoba cream, om du önskar lite grövre bullar/bröd kan du byta ut lite av vetemjölet mot ett grövre mjöl.
- 100 g (1 dl) smör, rumstempererat
- 20 g (1 msk) havssalt
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
Garnering
- ev. sesamfrön




 
					 
					 
					