• Tomatbröd med fetaost
  • Läsarrecept

    Tomatbröd med fetaost

    • 25 min
    • 1 tim 30 min

    Ett bröd som bakas med fetaost och tomater.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.46/5

    447 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Hacka soltorkade tomater och oliver. Värm margarinet tillsammans med passerade tomater till 20 °C. 

    • 2

      Blanda i allting och knåda. Låt jäsa 30 minuter.

    • 3

      Forma degen efter önskad form och låt jäsa 30 minuter.

    • 4

      Pensla brödet med uppvispat ägg och baka nederst i ugnen på 200 °C i ca 25 minuter.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 50 g (0,5 dl) margarin
    • 740 g (ca 14 dl) mjöl
    • 70 g (0,5 dl) sirap
    • 3 g (0,5 tsk) salt
    • 40 g soltorkade tomater
    • 500 g (1 burk) passerade tomater
    • 0,5 msk basilika
    • 140 g fetaost
    • oliver

    Pensling

    • ägg, uppvispat 

    Liknande recept