Läsarrecept
Tomatbröd med fetaost
- 25 min
- 1 tim 30 min
Ett bröd som bakas med fetaost och tomater.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Hacka soltorkade tomater och oliver. Värm margarinet tillsammans med passerade tomater till 20 °C.
-
2
Blanda i allting och knåda. Låt jäsa 30 minuter.
-
3
Forma degen efter önskad form och låt jäsa 30 minuter.
-
4
Pensla brödet med uppvispat ägg och baka nederst i ugnen på 200 °C i ca 25 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 50 g (0,5 dl) margarin
- 740 g (ca 14 dl) mjöl
- 70 g (0,5 dl) sirap
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 40 g soltorkade tomater
- 500 g (1 burk) passerade tomater
- 0,5 msk basilika
- 140 g fetaost
- oliver
Pensling
- ägg, uppvispat