Läsarrecept
Tinas bröd
- 36 min
- 2 tim 20 min
Tinas egna brödrecept.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Knåda ihop allt till en deg och jäsa i 30 minuter.
-
2
Ta upp degen och knåda ihop den igen. Lägg i bakform och lät jäsa ytterligare 30 minuter. För två bröd – dela upp degen i 2 bakformar.
-
3
När jäsningen nästan är klar, sätt ugnen på 220 °C.
-
4
Sätt in brödet/en på mittersta falsen i 18-20 minuter. Njut av det nybakade brödet/en.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten, fingervarmt
- 720 g (ca 12 dl) vetemjöl
- 6-12 g (1-2 tsk) salt
- 13 g (1 msk) olja
- brödkryddor, efter eget tycke