Tekakor med morötter
- 2 st
- 30 min
- 2 tim 10 min
Tekakor med morötter.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Sätt ugnen på 225 °C.
-
2
Skala morötterna och finriv dem.
-
3
Häll upp mjölken i en kastrull och värm den till fingervarmt.
-
4
Mät upp mjölet i en bunke. Dela smöret i bitar och lägg det ovanpå. Tillsätt morot, salt, honung och jästen delad i mindre bitar och sist mjölken.
-
5
Arbeta degen väl, ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
-
6
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
-
7
Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela sedan degen i 2 delar och kavla ut degen så den är ca 1-2 cm tjock.
-
8
Placera dem på plåtar klädda med bakpapper och låt bullarna jäsa under bakduk 20 minuter.
-
9
Grädda dem mitt i ugnen 10-12 minyter. Låt svalna under bakduk.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 300 g (4 st) morötter
- 300-360 g (ca 5-6 dl) vetemjöl
- 300-360 g (ca 5-6 dl) rågmjöl
- 50 g (0,5 dl) smör, rumstempererat
- 6 g (1 tsk) salt
- 500 g (5 dl) mjölk
- 20 g (1 msk) honung