Svenskt knäckebröd
- 22 st
- 50 min
- 1 tim
Knäckebröd är ett mycket klassiskt bröd i Sverige. Nästan alla har det hemma, men bara några få bakar sitt eget goda knäckebröd och det tycker vi är dags att vi tillsammans ändrar på – testa idag!
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet och tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta till en elastiskt deg.
-
2
Låt degen jäsa i ca 40 minuter övertäckt med plast.
-
3
Sätt ugnen på 240 °C. Rulla ut degen och dela den i 22 bitar. Rulla därefter bitarna runda och låt vila.
-
4
Kavla ut bullarna tunt, ca 12 cm i diameter, och nagga.
-
5
Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med vatten och strö över flingsalt eller önskade frön.
-
6
Baka i 240 °C i 6-7 minuter, tills de har fått fin färg.
-
7
Förvara dem torrt.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 250 g (2,5 dl) vatten, ljummet
- 6 g (1 tsk) salt
- 6 g (1 msk) kummin, hel
- 240 g (ca 4 dl) rågsikt
- 120 g (ca 2 dl) vetemjöl special