• Svenskt knäckebröd
  • Svenskt knäckebröd

    • 22 st
    • 50 min
    • 1 tim

    Knäckebröd är ett mycket klassiskt bröd i Sverige. Nästan alla har det hemma, men bara några få bakar sitt eget goda knäckebröd och det tycker vi är dags att vi tillsammans ändrar på – testa idag!

    3.23/5

    541 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet och tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta till en elastiskt deg.

    • 2

      Låt degen jäsa i ca 40 minuter övertäckt med plast.

    • 3

      Sätt ugnen på 240 °C. Rulla ut degen och dela den i 22 bitar. Rulla därefter bitarna runda och låt vila.

    • 4

      Kavla ut bullarna tunt, ca 12 cm i diameter, och nagga.

    • 5

      Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med vatten och strö över flingsalt eller önskade frön.

    • 6

      Baka i 240 °C i 6-7 minuter, tills de har fått fin färg.

    • 7

      Förvara dem torrt.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (2,5 dl) vatten, ljummet
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 6 g (1 msk) kummin, hel
    • 240 g (ca 4 dl) rågsikt
    • 120 g (ca 2 dl) vetemjöl special

    Liknande recept