
Spanskt lantbröd
 1-2 bröd 1-2 bröd
 30 min 30 min
 2 tim 2 tim
Spanskt lantbröd är ett gott bröd som kan serveras, både brytas och skivas, till de kryddstarka rätterna som serveras i Spanien. Eller så kan man skära små bitar som kan användas som grund till goda spanska tapas.
Gör så här:
- 
									1
									Blanda vatten, surdeg, jäst och olja. 
- 
									2
									Blanda i de torra ingredienserna. 
- 
									3
									Arbeta degen kraftfullt i maskin i ca 6 minuter, eller för hand i ca 12 minuter. Täck med plast och låt jäsa i 15 minuter. 
- 
									4
									Forma degen till ett stort bröd eller dela upp till två mindre bröd. 
- 
									5
									Jäs bröden övertäckta med en bakduk i ca 45 minuter. 
- 
									6
									Sätt ugnen på 240 °C och sätt in en form med vatten i botten på ugnen. 
- 
									7
									Skär ett rutmönster med kniv i brödet precis innan de sätts in i ugnen. 
- 
									8
									Ställ om ugnen till 200 °C, baka i ca 45 minuter. Låt formen med vatten stå i ugnen under bakningen. 
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Råg
- 500 g (5 dl) vatten, svalt
- 26 g (2 msk) olivolja
- 420 g (ca 7 dl) vetemjöl special
- 180 g (ca 3 dl) grahamsmjöl
- 120 g (ca 2 dl) durumvetemjöl
- 12 g (2 tsk) salt




 
					 
					 
					