Läsarrecept
Solrosrutor
- 16 rutor
- 30 min
- 1 tim 20 min
Härliga rutor av graham, mannagryn, vete och solroskärnor.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Värm vatten och olja till fingervarmt och lös jästen i det.
-
2
Tillsätt salt, socker, solroskärnor och arbeta in mjölet.
-
3
Låt degen jäsa i degbunken under duk ca 30 minuter.
-
4
Häll ut degen på plåtpapper och platta ut den till 1,5 cm tjocklek.
-
5
Dela degen i 16 rutor. Pensla den med vatten och häll på mannagryn. Låt jäsa 10 minuter.
-
6
Grädda i 225 °C ca 16 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten
- 20 g (1,5 msk) olja
- 9 g (1,5 tsk) salt
- 15 g (1 msk) strösocker
- 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
- 240 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
- 150 g (2 dl) solroskärnor
Pensling
- vatten
Garnering
- mannagryn