• Skinkpiroger
  • Skinkpiroger

    • 12-14 st
    • 1 tim
    • 2 tim

    Smarriga skinkpiroger. Ett utmärkt mål som är enkelt att ta med på picknicken eller ta med som lunch.

    4.5/5

    2 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i ljummen mjölk.

    • 2

      Blanda alla ingredienser och mixa 3 minuter långsamt och 3 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. 

    • 3

      Kavla ut degen på mjölat bakbord och dela degen, med hjälp av en assiett eller liknande, till runda cirklar och sätt på plåt. Låt vila under en bakduk under tiden du tillreder de övriga ingredienserna.

    • 4

      Skala och hacka purjolök och skinka, fräs purjolöken lätt i en stekpanna i lite rapsolja.

    • 5

      Dra av den frästa löken från spisen och blanda med hackad skinka och riven ost.

    • 6

      Klicka ut fyllning i mitten på deg cirklarna, och vik över så att det blir en halvmåne, tryck ihop kanterna med en gaffel eller kniv,

    • 7

      Jäs sedan i avstängd ugn med lampan på, i max 35 °C, ca 30 minuter.

    • 8

      Sätt ugnen på 220 °C.

    • 9

      Pensla pirogerna med lättvispat ägg och grädda sedan så fort ugnen är uppe i rätt temperatur i ca 5–6 minuter.

    • 10

      Låt svalna på galler.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Fyllning

    • 400 g skinka, rökt 
    • 1 st purjolök, medelstor 
    • 300 g ost, riven 
    • 1 krm salt
    • 2 krm svartpeppar

    Pensling

    • 2 st ägg, uppvispade 

    Liknande recept