Semlor
- ca 12 st
- 40 min
- 1 tim 40 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smält smöret och häll i mjölken och värm till fingervarmt.
-
2
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölkblandningen, salt, socker och ägg. Blanda i vetemjöl och bakpulver. Låt jäsa 45 minuter.
-
3
Häll ut degen på bakbordet och baka ut till runda bullar ca 12 st. Sätt ugnen på 250 °C.
-
4
Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa 30 minuter.
-
5
Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 7-9 minuter.
-
6
Låt bullarna kallna innan man gör semlor av dem.
-
7
Skär av lock och gröp ur inkråmet. Fyll semlorna med mandelmassa, klicka vispad grädde på mandelmassan. Lägg på locket och sikta över florsocker.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar , färsk
- 100 g (1 dl) smör, smält
- 300 g (3 dl) mjölk
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 100 g (1 dl) strösocker
- 50 g (1 st) ägg
- 5 g (1 tsk) bakpulver
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
Fyllning
- mandelmassa
- grädde
Pensling
- 1 ägg
Garnering
- florsocker